Förrätter
Ripsoppa
Smördegsinbakad Västerbottensost på en ruccolabädd , kallrökt lax, dijonsenapssås.
Laisalidens fjälltapas
Blomkålsoppa med vit tryffelolja och grön sparris
Skummig ramslöksoppa med löjromstopping
Älgcarpaccio på ruccolabädd med syrad färskost och glaserade lingon
Kallrökt lax, med Dijon-senapscrème och ljusugnsbröd
Laisalidens kantarellsoppa med Cognac-grädde och twistad oststav
Västerbottens våffla med gravad röding
Honungsgratinerad chèvre med oliv/tomat-tapenade och vitlökscrème
Varmrätter
Ungsbakat ripbröst med krämig gräddsås, duo i gelé , blomkålspuré´
Älgtournedos med potatisbakelse och murkelsås
Älgkalvinnerfilé med potatiskokott och rödvinssås
Hjortracks med vaniljrostade rotgrönsaker, portvinssky och potatisgratäng
Lättrökt renytterfilé i rödvinssås med svartvinbärs/rödvinbärs gele, baconlindad broccolibukett och potatisbakelse
Ugnsbakad fjällröding fylld med Västerbotten-pesto, pressad potatis vitvinscrème och sik/löj/rom
Smörstekt fjällröding med mandelpotatis
Lammrostbiff med mangosås, vitlöksgratinerad klyftpotatis och smörslungade haricots verts
Oxfilé tournedos, serveras med potatisfondant och Madeira-sky
Grillad Bottenviks-lax i krämig hummersås med olivpuré och buljongkokta minimorötter
Dessert
Moccamousse med ristad Valrhona chocklad
Laisalidens egen citronglass
Laisalidens klassiska cheesecake med hjortron
Vanilj/kanel pannacotta med blåbärs-couli
Citrontarte med vit choklad, serveras med säsongens färska bär
Lingonparfait à la Laisaliden
Crème brûlée
Mangosorbet i ”bubbel”
Choklad fondant